VAI TEV IR VISMAZ 18 GADU?

Lielvārdes

ĒDIENA SADERĪBA

LIELVĀRDES GAIŠAIS EILS

Saldenās garšas nianses labi komplimentē viegli sāļi un viegli saldeni ēdieni. Laba kombinācija veidojas ar puscietiem caurumainajiem sieriem, kazas sieru, fetas sieru un aukstajām gaļas uzkodām. Tāpat laba garšu saderība veidojas ar ceptu vai kūpinātu vistu. Tie var būt arī vistas “vrapi” vai sendviči. Šis gaišais eils labi sader arī ar jūras veltēm, piemēram, tīģergarnelēm, kuras papildina citrona daiviņas un ķiploki.

LIELVĀRDES TUMŠAIS EILS

Tumšā eila karamelīgā garša labi sader kopā ar dažādiem ceptiem un sautētiem gaļas ēdieniem. Piemēram ar cepešiem vai liellopu gaļas sautējumu.

LIELVĀRDES UPEŅU STAUTS

Upeņu stauts ir salds un svaigs. Tas labi sader gan ar saldiem ēdieniem, gan ar ko sāļu. Abas šīs garšu kombinācijas var būt iekļautas arī vienā ēdienā. Kā labu piemēru var minēt plēstas cūkas burgeri ar saldeno sīpolu džemu.

LIELVĀRDES ĶIRŠU KRIEK

Krīks ir salds un tas labi sader ar saldiem ēdieniem, tādiem kā tortes un kūkas. To var baudīt ar šokolādes kūku, šokolādes ķiršu kūku, ar braunijiem un citiem konditorejas izstrādājumiem.

LIELVĀRDES KLASISKS VIEGLAIS EILS

Šis eils ir ļoti demokrātisks ēdienu saderības ziņā. Tas labi sader gan ar aukstajām gaļas uzkodām un sāļiem sieriem, gan ar ceptiem, grillētiem un sautētiem gaļas ēdieniem, gan ar desertiem

SEZONĀLAIS EILS

Lielvārdes aveņu-mango „Milkshake“ eils baudāms kopā ar steiku un bārbekjū. Tas lieliski papildinās arī tādus meksikāņu ēdienus kā burito, tako un fahitas.

LIELVĀRDES SIDRS

Lielvārdes sidrs labi sader gan ar saldskābiem ēdieniem, gan ar dažādiem desertiem. Tas labi papildinās dažādos veidos pagatavotu cūkgaļu, piemēram, cūkgaļu saldskābā mērcē vai cūkas cepeti ar āboliem. Desertu ziņā Lielvārdes sidrs labi sader ar tādiem našķiem, kā ābolkūka, siera kūka un dažādi pudiņi.

Lielvārdes alus ĒDIENA SADERĪBA